Flex werken

Groningen nog steeds populair onder de flexwerkers

Groningen telt volgens Groningen.nl nog steeds meer dan 14 co-workingspaces voor ondernemers, studenten en zzp’ers. En dat is knap, want met iets meer dan 200.000 inwoners is dat aan de redelijk hoge kant.

Daarnaast kenmerkt Groningen zich nog steeds als incubator waar veel jonge (tech-gerelateerde) ondernemingen van de grond komen. Een maatschappelijk platform wat hiervoor is opgezet is Founded in Groningen. Volgens de organisatie zelf verbinden, ondersteunen en promoten ze startups, bedrijven en initiatieven voor de innovatie van het ecosysteem in Groningen. Dit met als doel dat deze bedrijven met nog meer impact en snelheid kunnen groeien.

Een ander recent voorbeeld van een jonge incubator is Werkplek050 in Groningen. Dit bedrijf, opgezet vanuit de visie om leegstaand vastgoed tegen te gaan, huisvest meerdere jonge bedrijven en startups op een laagdrempelige en toegankelijke manier. Dit door onder andere een lage huurprijs te vragen voor de werk- en flexplekken en een ‘open-minded’ werksfeer te creëren binnen het gebouw. Hierdoor zijn er niet alleen werkenden naar deze werkplek toegetrokken, maar weten ook studenten hun weg hiernaartoe te vinden. Zit zorgt volgens de eigenaar voor een nog leukere, inspirerende mix van verschillende mensen. Uiteindelijk ook weer beter voor het eindresultaat van je werk.

Ook in de toekomst populair

Doordat Groningen dus nog steeds een broedplek is voor startups, zal het flexwerken waarschijnlijk populair blijven binnen de stad en provincie. Jonge mensen hebben vaak nog niet zo’n grote portemonnee en hebben vaak nog niet zo’n groot netwerk. Een co-workingspace kan hier uitstekend op een laagdrempelige manier aan bijdragen. En dat geldt al helemaal voor de techsector, omdat deze startups vaak ook niet helemaal locatie gebonden zijn.