flex werkplek

Flexwerkplek zo gevonden

Zelf bepalen waar, hoeveel en waaraan je werkt. Dat zijn de voornaamste kenmerken van het flexwerken. Hieronder vallen bijvoorbeeld de zzp’ers, zij delen zelf het werk in en voeren dit vaak uit in een wederom flexibele werkomgeving. Het klinkt modern, het klinkt bevrijdend en het lijkt de meest ideale manier van werken. Maar ook bij dit “ideale” soort werk moet je zoals bij alle anderen vormen van werk goed opletten bij het uitzoeken van een werkplek. Waar je precies op moet letten en waar je juist naar opzoek moet, leest je hieronder.

Als je echt slim wil flexwerken zijn er een aantal do’s and dont’s. De belangrijkste tip die men hoort en geeft voor het zoeken naar een flexwerkplek is functionaliteit vinden binnen jouw kaliber. Dit houdt in dat je op zoek moet naar een plek die voor jou werkt, maar niet te ver, duur of onhaalbaar is. Dit kan variëren van zo simpel als een koffietentje of de bieb tot zo lux als een kantoorgebouw en alles ertussen. Zelfs zijn er tegenwoordig de zogenaamde flexwerkplekken, dit zijn vaak vrije kantoorgebouwen waar flexwerkers een plekje kunnen huren. Deze zitten hier dan samen met andere kleine bedrijfjes. Dit is voor hen een groot voordeel, want door met z’n allen in 1 gebouw te zitten kan men laagdrempelig contact leggen en zo de connecties uitbreiden. Daarom zijn juist deze plekken populair bij bedrijven die het zich kunnen veroorloven.

Uiteraard moet je de locatie zelf ook in overweging nemen. Deze moet niet te luid of druk zijn en er moeten bijvoorbeeld comfortabele plekken zijn waar men fijn kan werken. Andere pastiche zaken waar je op moet letten voor het uitkiezen van een flexwerkplek zijn bijvoorbeeld de aanwezigheid van voldoende werkende stopcontacten. Niemand wordt blij van een lege laptop tijdens het werken, dan is het wel zo fijn als je deze ter plekke op kan laden.

Tip: Kemker Flex – Flexplekken voor zelfstandigen en flexwerkers

Tot slot is het belangrijk dat ook jij je houdt aan enkele simpele etiquette afhankelijk van de plak waar je gaat zitten. Kies je er bijvoorbeeld voor om te gaan zitten in een lokaal koffietentje is het natuurlijk not done om uren schreeuwend aan de telefoon te zitten. Het is in alle gevallen van belang om rekening te houden met de mensen om je heen. Zit je bijvoorbeeld in een kantoor, kan je het niet maken om andermans spullen en of plek te toucheren.

Hoewel het als een hele boel klinkt, vallen de eisen best mee en heb ook jij de voor jou ideale flexwerkplek gevonden.