Bedrijfsadvies: stap liever vandaag dan morgen over op cloud telefonie

Of je nu een grote onderneming hebt, een klein bedrijf, of vanuit een kantoor aan huis werkt, consistente en duidelijke communicatie is essentieel. Slechts één gemist of weggevallen gesprek kan het verschil betekenen tussen een deal sluiten of potentiële en huidige klanten elders laten kijken.

De behoefte aan betrouwbare communicatie stuurt bedrijven van alle soorten, maten en bedrijfstakken in de richting van Voice-over Internet Protocol – een communicatiemiddel dat bekend staat om zijn betrouwbaarheid, flexibiliteit, schaalbaarheid en productiviteit.

Omdat cloud telefonie systemen het internet gebruiken om gesprekken te voeren en te ontvangen, zijn ze ontworpen met het oog op het voortdurend veranderende personeelsbestand van vandaag. Dit omvat voordelen voor interne, externe of hybride werknemers, evenals bedrijven met meerdere locaties in verschillende netnummers en tijdzones.

Bepaalde functies en voordelen van VoIP-telefoons kunnen ervoor zorgen dat werknemers nooit een gesprek, vergadering of bericht missen, of ze nu niet op kantoor zijn of gewoon weg van hun bureau.

Hieronder geven we een kort overzicht van deze technologie, evenals de kenmerken, voordelen, voordelen, gebruiksmogelijkheden en meer.

Wat is een VoIP telefoonsysteem?

In tegenstelling tot een traditioneel vast telefoonsysteem, maken VoIP telefoons gebruik van het IP of Internet Protocol om oproepen te plaatsen en te ontvangen. De communicatie verloopt via kleine datapakketjes, die dan via het IP netwerk worden verzonden. Dit kan worden verbonden via het Internet, de telefoonprovider, of een combinatie van beide. Alle gesprekken worden dan verzonden via een VoIP centrale. De hardware, die zijn oorsprong vindt in de manier waarop telefonisten telefoonlijnen schakelen om bellers aan te sluiten en af te sluiten, beheert de routering van gesprekken en het schakelen tussen het bedrijfsnetwerk en het telefoonnetwerk.

Nu zoveel andere technologieën, zoals beveiligingscamera’s, samen met televisie en muziek streaming diensten overgaan op een op Internet gebaseerd protocol, heeft VoIP aan populariteit gewonnen vanwege het gebruiksgemak, de flexibiliteit en de kostenbesparing.

In tegenstelling tot koperen telefoonlijnen in een traditioneel systeem, wordt het platform geïmplementeerd, onderhouden en onderhouden door een gerenommeerd bedrijf. Zij kunnen ook op afstand upgrades en andere updates uitvoeren met weinig tot geen onderbrekingen.

Voordelen van VoIP ten opzichte van traditionele telefonie

Ongeacht je bedrijfsmodel of bedrijfstak heeft cloud bellen duidelijke voordelen ten opzichte van traditionele telefoniesystemen. Een van de grootste is het plaatsen en ontvangen van langeafstandsgesprekken, overal binnen het vasteland en op diverse internationale locaties. Ondernemers hoeven zich nooit zorgen te maken over verborgen kosten, belastingen, roamingkosten en andere toeslagen.

Een ander voordeel is de terugkerende maandelijkse facturering. De meeste providers bieden een a la carte of all-in abonnementspakket met onder meer doorschakeling, opname, voicemail en nummerweergave. Sommige pakketten dekken ook beveiliging, mobiliteit en noodzakelijke reparaties.

VoIP functies en voordelen

Het gebruik van een cloud bellen platform, biedt verschillende functies en voordelen om bedrijven van elke omvang te stroomlijnen.

Denk aan de volgende voordelen:

– Gebruiksvriendelijk en kosteneffectief: Schakel zoveel telefoonnummers door als je wilt vanaf bureautelefoons, softphones of mobiele telefoons tegen een betaalbare prijs.
– Snelle implementatie: Schaal omhoog of omlaag als je bedrijf groeit en verandert, en voeg gemakkelijk werknemers, afdelingen en nieuwe locaties toe met minimale verstoring.
– Overal berichten checken: Automatische voicemail transcriptie vergemakkelijkt het nakijken en nabellen.
– Behoud je huidige telefoonnummer: Blijf consistent met hetzelfde telefoonnummer, zelfs als je overstapt van een andere provider.
– Verschuif van desktop naar mobiel: Als je thuis werkt, op kantoor, of allebei, schakel dan gemakkelijk tussen desktop en mobiele telefoons voor gemakkelijke communicatie.
– Geluid en helderheid: Ongecomprimeerde gegevens van hoge kwaliteit leveren het hoogste geluid zonder onderbreking.