flexwerkplekken

De voordelen van flexwerkplekken uitgelicht

Flexwerkplekken zijn de nieuwe moderne kantoren, met prachtige architectuur, uitgebreide voorzieningen en geweldige voordelen. Stel je een ruimte voor met hardwerkende mensen, allemaal in dienst van verschillende soorten bedrijven en organisaties. Het gebouw zou een veelheid aan ruimten hebben, van vergaderruimten tot computerlokalen. Individuen zouden de gelegenheid hebben om te netwerken met creatieve en intelligente professionals. Van kleine bedrijven tot telewerkers, flexwerkplekken zijn de ideale werkomgeving.

Ze hebben de zakenwereld gerevolutioneerd en zeggen ja tegen flexibiliteit en samenwerkingssfeer. Er zijn wereldwijd 17.000 flexwerkplekken, en er wordt verwacht dat het jaarlijks met zes procent zal stijgen in Amerika tot 2022 en met 13 procent over de hele wereld. Klaar voor een nieuwe kantooromgeving? Lees verder om de top zeven voordelen van flexwerkplekken te leren kennen die ze essentieel maken voor de dagelijks werkende mens.

Wat is een flexwerkplek? En wie profiteert ervan?

Flexwerkplekken worden gedefinieerd als een regeling waarbij werknemers van verschillende bedrijven een gedeelde kantoorruimte hebben. Dit maakt kostenbesparing en gemak mogelijk door het gebruik van gedeelde infrastructuren, zoals apparatuur, nutsvoorzieningen, receptie- en bewaringsdiensten, en in sommige gevallen verfrissingen en pakketbezorgingsdiensten.

Flexwerkplekken zijn perfect voor kleine bedrijven, freelancers, telewerkers en startende teams die hun werk willen uitvoeren en willen netwerken met bedrijven die voor hen gunstig zijn. Werkgevers en werknemers kunnen betekenisvolle relaties opbouwen met bedrijven die kunnen leiden tot mogelijke gezamenlijke projecten of nuttige zakelijke praktijken ontvangen. De coworking space biedt hen een professionele en flexibele werkomgeving op maat van hun schema. Iedereen heeft baat bij een coworkingruimte.

1. Verhoogde productiviteit

De productiviteit wordt sterk verhoogd voor de personen die vanuit huis werken. Ze hebben niet langer de constante afleiding die een huis kan bieden, zoals huilende baby’s, het opruimen van het huis, of gewoon verantwoordelijkheden die moeten worden afgerond. Ontsnappen naar een coworkingruimte minimaliseert de bemoeienis met het afmaken van je werk met creativiteit en het op tijd leveren.

Flexwerkplekken zijn geoptimaliseerd voor productiviteit. Ze zijn gemaakt om zich aan te passen aan verschillende werkstijlen, met verschillende instellingen en een verscheidenheid aan bureaus en vergaderruimtes om ze af te stemmen op alle werkende individuen.

2. Netwerk- en samenwerkingsmogelijkheden

Het belangrijkste verschil tussen een traditioneel kantoor en een gedeeld kantoor zijn de netwerk- en samenwerkingsmogelijkheden die een coworking space biedt. De werkomgeving is collaboratief omdat ze elke dag samenwerken met verschillende mensen en organisaties; die mensen kunnen jouw bedrijf mogelijk het volgende grote zakelijke idee geven.

Flexwerkplekken houden ook netwerkevenementen om bedrijven te helpen nieuwe zakelijke partnerschappen of klanten te vinden, brainstormsessies met andere gelijkgestemde bedrijven, en educatieve workshops. Ze omvatten ook leuke activiteiten, van lunches tot workout-lessen, perfect om introducties te maken en deze om te zetten in winstgevende en persoonlijke relaties.

3. Flexibel werkschema

Flexwerkplekken bieden mensen de mogelijkheid om het kantoor te betreden en te verlaten wanneer zij dat willen. Ze kunnen kantooruren creëren die het beste passen bij hun schema en hun werkgevers. Bovendien hebben flexwerkplekken een oplossing gecreëerd voor werkgevers die bijzondere werknemers buiten hun regio willen aannemen. Ze kunnen hun werknemers op afstand lidmaatschappen van flexwerkplekken geven zonder ze te hoeven verplaatsen.

4. Privé & gedeeld kantoor

Een groot voordeel van flexwerkplekken is dat ze privé en gedeelde kantoren hebben die toegankelijk zijn voor alle werknemers. Ze verwijderen de traditionele hokjes en vervangen die door kleurrijke vergaderruimtes, een veelheid aan hotdesks, met glas ommuurde privékantoren en dure loungeruimtes. Door de privé- en gedeelde kantoren kunnen de werknemers kiezen tussen rust en stilte of brainstormsessies met het team.

5. Breng structuur aan in Work-Life Balance

Werk-privé balans is cruciaal voor je geestelijke gezondheid; er moet een aparte ruimte zijn tussen je thuis en je werkkantoor. Zonder dit wordt alles een waas omdat er geen structuur is voor je persoonlijke en professionele verantwoordelijkheden. Flexwerkplekken bieden deze structuur omdat het een onderscheid vormt tussen je thuis- en werkomgeving; er is een plek om naartoe te gaan voor werk en een thuis om naar terug te keren voor rust.

6. Kostenbesparend

Flexwerkplekken laten je alleen betalen voor de ruimtes die je van plan bent te gebruiken en omvatten exclusieve extraatjes van schoonmaakpersoneel tot printservices zonder extra kosten. Dit is essentieel voor kleine bedrijven die willen blijven groeien en hun bedrijf willen uitbreiden, omdat ze dan niet de druk van langlopende huurcontracten hoeven te ondergaan. De kostenbesparing is een enorm voordeel omdat het geld dat aanvankelijk gebruikt zou worden voor een traditionele kantoorruimte nu geïnvesteerd kan worden in hun bedrijf.

Tip: Vergaderruimte of trainingslocatie huren – KemkerFlex

7. Creativiteitsimpuls

Als je samenwerkt met andere gelijkgestemde mensen en bedrijven, doe je zoveel kennis en ideeën op die je kunt toepassen bij het creëren van je volgende grote zakelijke project. Het wisselen van werkomgeving is een uitstekende opfrisser voor je hoofd, en het stuiteren van ideeën met andere mensen kan zorgen voor een creativiteitsboost.