horeca kassa

Alles over een horeca kassasysteem

Wist jij dat er verschillende manieren zijn om een horeca kassasysteem aan te schaffen? Zo niet, lees dan verder om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn.

Wat is een horeca kassasysteem?

Dit is een totaalpakket aan software en hardware die zowel het werken in als het uitbaten van een horecagelegenheid makkelijker en sneller maakt.

Het gaat hierbij voor het werken in een horecazaak om zowel de kassa, maar ook over een beeldscherm, pinautomaten en draagbare apparaten om bestellingen op in te voeren. Voor het uitbaten ervan is een horeca kassasysteem zoals dat van Untill uitgerust met software die het mogelijk maakt om prijzen en producten vooraf in te voeren, maar ook om een urenregistratie en voorraadbeheer bij te houden.

Mogelijkheden wat betreft de aanschaf

Kopen

De meest bekende optie is de aanschaf van een horeca kassasysteem. Hierbij moet je vooraf goed nadenken over de mogelijkheden die voor jou belangrijk zijn en uiteraard wat de prijs van het geheel is. Ook kun je klantenservice en klanttevredenheid van een aanbieder meenemen in deze overweging.

Leasen

Een andere optie die minder bekend is, is het leasen van een horeca kassasysteem. Hierbij wordt meestal vooraf de duur van het leasecontract vastgelegd en betaal je per maand een bedrag. Leasen is een goedkopere optie dan kopen van een horeca kassasysteem. Door niet in 1 keer het gehele bedrag te hoeven betalen hou je werkkapitaal vrij voor andere aankopen en kosten.

Huren

Sommige aanbieders hebben ook een optie om een horeca kassasysteem te huren. De keuze tussen huren en leasen is niet zo makkelijk te omschrijven, maar bedrijven bieden hier de mogelijkheid om de voordeligste optie in jouw situatie te kiezen. Zo weet je dat je niet teveel betaald en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Over leasen en huren

Voordat je een lease- of huurcontract afsluit worden er vaak financiële gegevens van je zaak opgevraagd door de verkoper om te bepalen of je de financiële verplichtingen hiervan kunt dragen. Daarnaast zijn er vaak aanvullende voorwaarden en dergelijke, dus laat je goed voorlichten over de (on)mogelijkheden en precieze kosten.

Conclusie

Naast de aanschaf van een horeca kassasysteem is het dus ook mogelijk om een dergelijk systeem te leasen of te huren. Wat in jouw situatie de beste en voordeligste keuze is zal afhankelijk zijn van de voorwaarden en mogelijkheden van de aanbieder van het systeem. Oriënteer je daarom altijd vooraf goed over de mogelijkheden en de wensen en eisen die je hebt aan het systeem. Zo voorkom je een verkeerde keuze en veel irritatie achteraf.